Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Stage IFOY 2024 SK
IFOY Award 2024

Inovácia vyhráva: Jungheinrich uspel v súťaži IFOY Award

Verdikt poroty: Vďaka dokonalej kombinácii kompaktnosti a výkonu je to naozaj všestranné zariadenie.

  • IFOY ocenil EJC 112i v kategórii "Skladový vysokozdvižný vozík"
  • Najkompaktnejší a najvýkonnejší elektrický vysokozdvižný vozík vo svojej triede
  • Referencia: mimoriadne vysoká zostatková nosnosť 650 kg

V piatok večer sa v rakúskom Badene uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) 2024. Inovatívny elektrický vysokozdvižný vozík EJC 112i spoločnosti Jungheinrich získal prestížne ocenenie v kategórii "Skladový vysokozdvižný vozík". EJC 112i je najkompaktnejší a najvýkonnejší elektrický vysokozdvižný vozík vo svojej triede. Po prvýkrát sa spoločnosť Jungheinrich dôsledne zamerala na použitie najmodernejšej lítiovo-iónovej technológie v základnom segmente ručne vedených vysokozdvižných vozíkov. V záujme úspory miesta spoločnosť Jungheinrich nainštalovala do vozíka moduly lítiovo-iónových batérií, ktoré sú oveľa menšie ako bežné olovené batérie . EJC 112i 
s kapacitou batérie 100 Ah má rozmer L2 len 604 mm, takže je o 19 mm kratší ako najkompaktnejší konkurenčný vozík, ktorý je v súčasnosti na trhu. Výsledkom je pôsobivý polomer otáčania, ktorý umožňuje aj neskúseným používateľom ľahko, presne a bezpečne manévrovať s vozíkom aj v úzkych uličkách a skladovacích priestoroch. "Už neplatí pravidlo, že čím menšia a ľahšia batéria a vozík, tým nižšia stabilita, a teda aj zostatková nosnosť. S vozíkom EJC 112i sa nám podarilo dosiahnuť kombináciu kompaktnosti a výkonu, ktorá nemá v tomto segmente konkurenciu," vysvetľuje CEO spoločnosti Jungheinrich Christian Erlach.

Optimalizáciou ťažiska na zariadení sa opäť výrazne zlepšila stabilita elektrického vysokozdvižného vozíka. Výsledkom je výrazné zvýšenie zostatkovej nosnosti až o 250 kg. Model EJC 112i teraz určuje štandard vo svojom segmente vozíkov so zostatkovou nosnosťou 650 kg vo výške nad 4,70 m. Elektrický vysokozdvižný vozík zaujme aj mimoriadne vysokou rýchlosťou zdvíhania a spúšťania.

O ocenení IFOY

Ocenenie IFOY ("International Intralogistics and Forklift Truck of the Year") znamená efektívnosť a inovácie a vďaka svojej technickej odbornosti sa považuje za vedúce ocenenie za inovácie v oblasti intralogistiky. Nezávislá porota zložená z popredných medzinárodných odborných novinárov vyberá víťazov na základe trojstupňového auditu IFOY. Ten okrem štandardizovaného testu IFOY zahŕňa aj kontrolu inovácií IFOY, ktorú vykonávajú odborníci z Fraunhofer IML, Drážďanskej univerzity, Technickej univerzity v Mníchove a Fraunhofer IPA. Cenu IFOY, ktorú sponzoruje nemecké Spolkové ministerstvo hospodárstva a energetiky, organizuje Združenie pre manipuláciu s materiálom a intralogistiku VDMA. S celkovým počtom 14 víťazstiev od roku 2013 sa spoločnosť Jungheinrich zaraďuje medzi najúspešnejších víťazov IFOY.

 

Máte otázky?