Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Stage Red Dot Award 2024 SK
"Best of the best"

Dvojnásobné víťazstvo v súťaži Red Dot Design Award 2024

Séria EFG 4 získala ocenenie Red Dot „najlepší z najlepších“. Ocenenie získal aj model arculee M.

- Elektrický štvorkolesový vysokozdvižný vozík zaujal porotu komfortom jazdy a jazdnými vlastnosťami
- "Vynikajúca ergonómia" a "vynikajúca kvalita používania
- arculee M ponúka "optimálnu interakciu medzi človekom a zariadením“

Séria elektrických čelných vysokozdvižných vozíkov EFG 4 od spoločnosti Jungheinrich získala ocenenie "Best of the Best" v súťaži Red Dot Design Award. Ide o najvyššie ocenenie, ktoré udeľuje medzinárodná porota renomovaného ocenenia v oblasti produktového a priemyselného dizajnu. Efektívne elektrické štvorkolesové vysokozdvižné vozíky rady EFG 4 majú nosnosť 
do 3 500 kg a sú určené na rýchlu manipuláciu s ťažkými nákladmi vo vnútropodnikovej preprave tovaru a na použitie s prídavnými zariadeniami. Porotu zaujal najmä nový dizajn kabíny štvorkolesového vysokozdvižného vozíka: úzky stĺpik B a kompaktné profily zdvíhacieho zariadenia v kombinácii s panoramatickou strechou poskytujú v porovnaní s inými vysokozdvižnými vozíkmi výrazne lepší výhľad do všetkých strán. Odborníci ocenili aj mimoriadne ergonomický dizajn priestoru pre vodiča s nízkym schodíkom, veľkorysým priestorom pre nohy a úzkym stĺpikom riadenia, ktorý poskytuje dostatok priestoru pre kolená a nohy. "Ergonomická kvalita vozíka je vynikajúca," pochválila porota vo svojom verdikte. Od konceptu ovládania a dizajnu sedadla obsluhy až po viditeľnosť v kabíne a premyslené riešenia osvetlenia je vidieť, že každý detail bol špeciálne navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám používateľa. Podľa poroty to vedie k "vynikajúcej kvalite používania". "Vysokozdvižné vozíky rady EFG 4 dokazujú, že aj sto rokov po vynájdení vysokozdvižného vozíka je možné výrazne zlepšiť komfort jazdy a manipulačné vlastnosti," zhrnula porota Red Dot Award. "Pre nás sú v centre dizajnu ľudia," hovorí Till Muhl, vedúci priemyselného dizajnu spoločnosti Jungheinrich. "Musíme sa zaoberať rôznymi perspektívami používateľov, ku všetkým pristupujeme s potrebným rešpektom. Model EFG 4 sme navrhli s ohľadom na obsluhu, a tak sme dokázali maximalizovať bezpečnosť a výkon vozíka.

Autonómny mobilný robot (AMR) arculee M je druhým riešením spoločnosti Jungheinrich, ktoré získalo ocenenie Red Dot Award. AMR ako riešenie prepravy podvozkov dokáže v sklade autonómne prepravovať náklad s hmotnosťou do 1 300 kg na všetkých bežných nosičoch rýchlosťou 1,6 m/s. Vďaka 360° systému bezpečnostných senzorov sa arculee M dokáže voľne pohybovať vo vymedzených priestoroch a ľudia a AMR môžu bezpečne spolupracovať aj v tých najužších priestoroch. Arculee M samostatne rozpoznáva prekážky, v prípade potreby ich obchádza alebo automaticky zastaví, čím zabezpečuje flexibilitu a bezpečnosť v každom prípade použitia. "Arculee M zaujme svojou jedinečnou estetikou a vďaka sofistikovanej technológii zabezpečuje optimálnu interakciu medzi človekom a strojom," uviedla porota a vysvetlila, prečo bol arculee M vybraný na ocenenie Red Dot Award.

Ocenenie Red Dot Award sa udeľuje najlepším a najinovatívnejším výrobkom na svete vo viac ako 50 kategóriách od roku 1955. Medzinárodná porota zložená z nezávislých odborníkov z oblasti dizajnu, vedy a žurnalistiky každoročne vyberá z niekoľkých tisícok prihlásených výrobkov tie, ktoré vynikajú kvalitou svojho dizajnu. Ocenenie "Best of the Best" je najvyšším ocenením súťaže a udeľuje sa priekopníckym dizajnom.

Máte otázky?